петак, 26. април 2013.

Pogačice sa pasuljem



Sastojci:
200g svežeg pasulja
500g brašna
200g masti
1dl kisele pavlake
1 jaje
20g svežeg kvasca
Biber i so po ukusu
Po potrebi malo mleka ili vode

Za premazivanje:
1 jaje

Priprema:
Pasulj potopiti prethodnog dana, a zatim ga skuvati u slanoj vodi, pa ga ostaviti da se ohladi.

U ohlađeni, oceđeni i propasirani pasulj dodati sve gore navedene sastojke za testo, so i biber po ukusi i zamesiti testo srednje čvrstine. Ako je potrebno dodati malo mleka ili vode. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti oko pola sata da se odmara.

Testo rastanjiti na prst debljine, vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh tako da je između pogačica dovoljan razmak.

Pleh ostaviti na toplom mestu da pogačice malo narastu, oko pola sata.

Pre pečenja premazati ih rastopljenim jajetom i peći na 180 sepeni dok ne porumene.

4 коментара: