недеља, 15. децембар 2013.

Nutella torta

Bilo šta reći za ovu tortu je suvišno. 


Sastojci za koru:
4 jaja
70g brašna
100g putera
100g šećera
100g čokolade za kuvanje
70ml slatke pavlake (ne muti se)
130ml mleka
1 kašika kakaoa
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
  
Sastojci za krem:
500g maskarponea
400g nutelle
200g mlevenih lešnika
100g mlevenih napolitanki sa lešnikom
Oko 150ml soka od jabuke

Torta nije mnogo slatka tako d po želji možete dodati šećer u prahu

Priprema kore:
Penasto umutiti puter sa šećerom, 

dodati žumanca, otopljenu i malo ohlađenu čokoladu, kakao, vanilin šećer, prašak za pecivo, slatku pavlaku i mleko. 
Masu lepo umutiti.

Na kraju lagano umešati prethodno ulupani sneg od belanaca.
Sipati u podmazan i pouljan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.


Priprema krema:
U umućeni maskarpone dodati nutellu,

dodati lešnik i napolitanke. 

Ukoliko je krem mnogo čvrst dodati sok od jabuke. Vodite računa o tome da će se krem u frižideru zbog nutele još stegnuti.
Filovanje:
Koru staviti na tacnu, premazati sa 2/3 fila, staviti drugu koru i ostatkom fila premazati celu tortu.
Ostaviti u frižideru da se stegne i ukrasiti po želji.

Kora,
Fil,

Нема коментара:

Постави коментар