уторак, 28. мај 2013.

Oblande sa ćeten alvom i čokoladom

Sastojci:



1 veliko pakovanje oblandi

Za fil:
250 margarina
200g šećera
250g ćeten alve
100g čokolade za kuvanje
8 kašika vode

Priprema:

Na tihoj vatri rastopiti šećer sa vodom (kada se povuče varjačom po dnu šerpe ne sme da se čuje krckanje šećera)
Dodati seckanu ćeten alvu
i na komadiće seckani margarin.
 

Mešati dok se alva i margarin ne istope.


Skinuti sa vatre, malo prohladiti i ¼ smese namazati na jednu koru i ¼ smese na drugu koru.
 
U ostatak fila (ako je potrebno još malo zagrejati) staviti seckanu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
Fil rasporediti na još dve kore.
Ređati beli fil, čokoladni fil, beli fil, čokoladni fil i na kraju praznu oblandu.
Oblandu prekriti folijom i pritisnuti nekim težim predmetom. Ostaviti dobro da se prohladi, seći na rombove, pravougaonike ili kocke i služiti.



3 коментара: