Tempo centar je 2008. godine ovaj moj recept za musaku svrstao među 10 najboljih recepata.
Musaka napravljena od rendanog krompira ima specifičan ukus koji nema nikakve veze sa ukusom obične musake. Jelo se lako pravi, jedino malo više vremena oduzme rendanje krompira ali ja sam imala velike pomoćnike, moju sestričinu Laru i sestrića Andreu.
Sastojci:
400 gr mlevenog mesa
800 gr krompira
3-4 manje glavice crnog luka
aleva paprika
dodatak jelima
biber
ulje
Za preliv:
2 jaja
200ml mleka
400 gr mlevenog mesa
800 gr krompira
3-4 manje glavice crnog luka
aleva paprika
dodatak jelima
biber
ulje
Za preliv:
2 jaja
200ml mleka
Priprema:
Mleveno meso dinstati sa sitno iseckanim lukom na malo ulja oko 30 minuta. Kada je gotovo dodati dodatak jelima, alevu papriku i toliko bibera da masa bude pikantna.
Krompir oljustiti i izrendati na krupno. Da krompir prilikom rendanja ne bi pocrneo najbolje ga je rendati u činiju koja je napunjena vodom.
U podmazan pleh redjati ½ mase krompira (ukoliko ste ga rendali u činiju sa vodom prethodno ga dobro ocedite) na to meso i na kraju drugu ½ krompira.
Preliti umućenim jajima i mlekom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
Hvala od mene iAndre jako smo zadovoljni.Lara.
ОдговориИзбришиСутра ћу спремити.Ваљда ће бити лепша од обичне коју баш и не волимо
ОдговориИзбриши