петак, 31. мај 2013.

Dadina torta od višanja

Ovu divnu, prolećnu tortu napravila je prija Dada.

Sastojci za testo: 
2 čaše jogurta
2 čaše od jogurta šećera
1/2 čaše od jogurta ulja
2 čaše od jogurta brašna
2 pune kašičice kakaoa
2 ravne kašičice sodabikarbone
  
Sastojci za krem: 
2 kesice pudinga od vanile
Mleko (nešto manje nego što je napisano u uputstvu na kesici od pudinga)
200g prah šećera
250g putera (može pola putera i pola margarina)
500g očišćenih višanja (mogu i oceđene višnje iz zamrzivača)

Još:
2 kesice šlaga

Priprema testa:
Jogurt i šećer umutiti i dodati sve ostale sastojke za testo i mikserom sve dobro izmutiti.
Sipati u veliku podmazanu tepsiju i peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta u zavisnosti od veličine tepsije, odnosno debljine testa.
Ispečenu masu uzduž preseći na pola i puniti kremom.

Priprema krema:
Skuvati puding sa malo manje mleka.
Puter izmutiti sa prah šećerom i dodati u puding koji je malo ohlađen. Mutiti dok masa ne bude penasta. Odvojiti malo krema za premazivanje torte spolja, a u ostatak umešati višnje i puniti tortu.

Po želji tortu možemo premazati sa šlagom.

P.S. Umesto višanja u krem možemo dodati seckani ananas iz konzerve ili 100-200g eurokrema tako da svaku put dobijemo drugači ukus torte.

2 коментара: