понедељак, 3. јун 2013.

Anđeoska čokoladna torta

4. juna davne 1999. godine, dok su kod nas padale bombe, rodila se moja sestričina Lara. Ova torta je njoj u čast. SREĆAN ROĐENDAN LARA!!!!
Sastojci za kore:
200g crne čokolade
100g šećera
150g putera
150g brašna
4 јаја
30g mlevenih badema
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika kakaoа
1 kesica vanilin šećera

Sastojci za fil:
100g bele čokolade
100g crne čokolade
500ml slatke pavlake

Priprema kore:
Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutiti sa šećerom i maslacem. Dodati istopljenu čokoladu, bademe, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao, vanilin šećer i sve pomešati.
U masu lagano umešati sneg od belanaca.
Sipati u okrugli, podmazani kalup (ili u kalup staviti hartiju za pečenje) i peći  na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema fila:
Na pari rastopiti belu i crnu čokoladu sa 100ml slatke pavlake.
Umutiti ostatak slatke pavlake i lagano umešati rastopljenu čokoladu. 
Koru raseći po horizontali
i filovati sa 1/2 krema.
Staviti drugu koru i prekriti ostatkom krema.
Tortu ostaviti par sati u frižidare da se fil stegne.

3 коментара: