Sastojci:
200g putera
200g šećera u prahu
200g čokolade za kuvanje
6 žumanaca
6 belanaca
400-500g piškota
2-3 šoljice skuvane i proceđene crne kafe
4 kesice šlaga
Priprema:
- Dobro umutiti puter i šećer u prahu.
- Dodati jedno po jedno žumance uz konstantno mešanje.
- Čokoladu istopiti na pari. Kad se puter i jaja dobro sjedine, dodati kašičicu po kašičicu otopljene čokolade (nikako ne sipati celu količinu odjednom) i lagano mešati.
- Umutiti sneg od belanaca i lagano ga dodati prethodnoj masi.
5. Kalup za torte obložiti piškotama koje su prethodno umočene u kafu.
6. Smesu pažljivo izliti u kalup i ostaviti par sati u frižideru da se stegne.
7. Kada se torta dobro ohladi umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i sipati ga preko fila.
Нема коментара:
Постави коментар