Recept za ovaj tiramusi je od moje sestre koja već dugo živi u Italiji. Tajna ovog fenomenalnog tiramisua je - odsustvo belanaca u kremu. Naime, umućena belanca posle dan, dva stajanja ovlaže piškote i kolač postaje gnjecav.
Sastojci:
Oko 600g piškota
500g maskarponea (italijanski sir koji se može kupiti u svim većim prodavnicama)
250g šećera u prahu
3 kesice šlaga
3 žumanca
5-6 šoljica kuvane, jake crne kafe bez šećera
Kakao prah
Umutite šlag sa 3dl mleka.
Dodajte maskarpone,
šećer u prahu i žumanca.
Sve blago pomešajte mikserom.
Jednu stranu piškota na kratko umočite u kuvanu kafu. Vodite računa da piškote ne budu mnogo vlažne da se ne bi raspale u kolaču.
Piškote ređajte u dublji sud ili tepsiju tako da suva strana bude dole.
Ređajte red piškota, red fila, red piskota i na kraju fil.
Pospite kakaom.
Kolač ostavite bar 12 sati u frižideru da bi se masa stegla.
Izgleda odlicno.
ОдговориИзбришиIsprobano juče. Kolač je ispao fenomenalno!!!!!!
ОдговориИзбришиSvaka čast na receptu.