Ovo jelo je često na nedeljnom meniju u mojoj kući.
Sastav:
800g pilećeg belog mesa
500g pečenih, oljuštenih crvenih babura (može iz zamrzivača)
150g kačkavalja
200g prezli
100g putera ili margarina za podmazivanje tepsije
100g feta sira
So
Malo bibera i aleve paprike
Za preliv:
2 čaše pavlake
3 jaja
Priprema:
- Vatrostalnu činiju srednje veličine u debelom sloju namažemo sa puterom, na to sipamo polovinu prezli i ređamo polovinu fileta belog mesa.
- Pokrijemo paprikama i blago posolimo.
- Preko toga stavimo kačkavalj isečen na tanke listiće i pokrijemo sa ostatkom fileta.
- Naređamo sir isečen na tanje kriške i sipamo ostatak prezli.
- Blago umutimo jaja, dodamo pavlaku, prstohvat soli, alevu papriku i biber i prelijemo šnicle.
- Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni celzijusovih dok gore ne dobijemo žućkastu koricu (oko 30 minuta).
Нема коментара:
Постави коментар