петак, 18. јануар 2013.

Bečka šnicla iz rerne

Ovo jelo je često na nedeljnom meniju u mojoj kući. 
Sastav:
800g pilećeg belog mesa
500g pečenih, oljuštenih crvenih babura (može iz zamrzivača)
150g  kačkavalja
200g prezli
100g putera ili margarina za podmazivanje tepsije
100g feta sira
So
Malo bibera i aleve paprike

Za preliv:
2 čaše pavlake
3 jaja

Priprema:
  1. Vatrostalnu činiju srednje veličine u debelom sloju namažemo sa puterom, na to sipamo polovinu prezli i ređamo polovinu fileta belog mesa.
  2. Pokrijemo paprikama i blago posolimo.
  3. Preko toga stavimo kačkavalj isečen na tanke listiće i pokrijemo sa ostatkom fileta.
  4. Naređamo sir isečen na tanje kriške i sipamo ostatak prezli.
  5. Blago umutimo jaja, dodamo pavlaku, prstohvat soli, alevu papriku i biber i prelijemo šnicle.
  6. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni celzijusovih dok gore ne dobijemo žućkastu koricu (oko 30 minuta).


Нема коментара:

Постави коментар