Krompir na malo drugačiji način.
Sastojci za 4 osobe:
4 veća krompira
Maslinovo ulje
Dodatak jelima
Celerov list
Mirođija
200g dimljene slanine
Priprema:
- Oljušten i opran krompir oštrim nožem poprečno raseći u razmacima od 3 do 4mm vodeći računa da dno krompira ostane u celini
- Raširiti malo listiće krompira i namazati gornji deo štedljivo maslinovim uljem, posuti dodatkom jelima i tu i tamo staviti u prorede celerov list, mirođiju i slaninu isečenu na tanke listiće.
- Vatrostalnu činiju obložiti folijom, namazati malo maslinovim uljem i poređati krompire.
- Pokriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 60 minuta, skinuti foliju i peći još oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok gornji deo krompira ne bude žućkaste boje.
- Umesto celerovog lista i mirođije mogu se koristiti drugi začini po ukusu.
Smiđa mi se.
ОдговориИзбришиRadojka stvarno pravis saversene kolace i zato su tako predivne.Lara.
ОдговориИзбриши