понедељак, 28. јануар 2013.

Harmonika krompir

Krompir na malo drugačiji način.

Sastojci za 4 osobe:
4 veća krompira
Maslinovo ulje
Dodatak jelima
Celerov list
Mirođija
200g dimljene slanine
  
Priprema: 
  1. Oljušten i opran krompir oštrim nožem poprečno raseći u razmacima od 3 do 4mm vodeći računa da dno krompira ostane u celini 
  2. Raširiti malo listiće krompira i namazati gornji deo štedljivo maslinovim uljem, posuti dodatkom jelima i tu i tamo staviti u prorede celerov list, mirođiju i slaninu isečenu na tanke listiće.
  3. Vatrostalnu činiju obložiti folijom, namazati malo maslinovim uljem i poređati krompire. 
  4. Pokriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 60 minuta, skinuti foliju i peći još oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok gornji deo krompira ne bude žućkaste boje. 
  5. Umesto celerovog lista i mirođije mogu se koristiti drugi začini po ukusu.

2 коментара: