понедељак, 21. јануар 2013.

Torta od meda

Ovaj kolač je jako ukusan i bez ikakvog fila. U tom slučaju se iseče na kocke i prilikom služenja pospe šećerom u prahu.

Sastojci:
8 jaja
4 kašike vrućeg meda
12 kašika brašna
8 kašika šećera
1 kafena kašičica soda bikarbone
4 kesice šlaga

Priprema:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati med i
brašno pomešano sa soda bikarbonom. 
Sve pomešati
i na kraju lagano umešati čvrst sneg od belanaca.
Sipati u podmazan pleh srednje veličine i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Prilikom pečanja treba voditi računa da kolači sa medom lako izgore.
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
Ohlađenu koru raseći po horizontali
i filovati na sledeći način: kora, šlag, kora, šlag.


Нема коментара:

Постави коментар