Sastojci:
16 tankih kora za pitu (oko 550g)
500g sitno iseckanog kiselog kupusa (može se koristiti i ostatak od podvarka)
1 srednja šolja za belu kafu pirinča
500g praziluka
1dl ulja za dinstanje praziluka
Malo bibera
Malo suvog začina
Priprema:
- Kiseli kupus izdinstati.
- Praziluk očistiti, oprati i zajedno sa zelenim delom sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne omekša.
- Pirinač očistiti, oprati, preliti sa 3 šolje za belu kafu vode, dodati suve začine i skuvati.
- Gotove sastojke sjediniti, pobiberiti i ako je potrebno malo dosoliti.
- Fil podeliti na četiri dela.
- Uzeti četiri kore. Svaku od četiri kore namazati filom i ređati jednu na drugu, zajedno urolati i staviti u podmašćenu, veću tepsiju. Postupak ponoviti još tri puta tako da dobijemo četiri rolne.
- Peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta, odnosno dok spoljna kora ne dobije žućkastu boju.
- Pečenu pitu izvaditi iz rerne i pokriti folijom da spoljna kora ne bude suviše hrskava.
sigurna sam da ova pita je lepa
ОдговориИзбришиHvala na komentaru. Probajte da napravite pitu i sigurna sam da ćete se i sami uveriti da je odlična.
ОдговориИзбриши