понедељак, 18. март 2013.

Tiramisu sa cimetom i čokoladom

Recept za ovaj tiramisu dobila sam od svoje drage kume Irene. U originalu recepta idu tri cela jaja, ali ja više volim da stavim samo žumanca.

 
Sastojci:
400g piškota
500g maskarponea
500ml slatke pavlake
3 žumanca
200g mlečne čokolade
1 kesica cimeta
12 kašika prah šećera
Oko 3-4dl napravljene nes kafe (nes kafa, mleko po ukusu, 2 kašičice šećera, 1 kesica vanilin šećera)

Priprema:
Umutiti slatku pavlaku sa 6 kašika prah šećera i u to dodati mascarpone umućen sa žumancima i ostatkom prah šećera. Pažljivo pomešati da se filovi sjedine.
Piškote umakati u nes kafu tako da se potroši polovina od predviđene količine piškota, ređati u dublju tepsiju,
premazati polovinom fila, posuti sa ½ kesice cimeta (cimet najbolje staviti u cediljku i tako posipati)
i narendati 100g čokolade.
Na čokoladu ponovo ređati natopljene piškote, fil, cimet i na kraju narendanu čokoladu.
Ostaviti u frižideru par sati da se stegne.


3 коментара: