четвртак, 15. новембар 2012.

Blitvice

Ukusno predjelo.


Sastojci:
2-3 vezice blitve (oko 15 listova)
450g gotovog smrznutog mešanog povrća
300g seckane praška šunke ili dimljenog vrata ili pršute
3-4 na kockice seckanih kiselih krastavčića ili mešano povrće iz tegle ili turšija (oko 200g)
180ml kisele pavlake
200ml majoneza
1 kašičica senfa
Biber i so po ukusu
Krupno rendani kačkavalj za ukrašavanje

Postupak:
Povrće kuvati, ali ga ne raskuvati (al dente).

Dodati sve ostale sastojke i


Lagano pomešati


Blitvu oprati, odseći dršku i debele bele žilice pazeći da se ne ošteti list.
Minut, dva je blanširati u ključaloj vodi, vodeći računa da listovi ostanu celi.
Listove dobro ocediti.
Na svaki list staviti kašiku, dve salate.


Uviti kao sarme.

Sarmice ređati na poslužavnik, ukrasiti rendanim kačkavaljem i služiti hladno (bez kuvanja).


Нема коментара:

Постави коментар