Ove knedle se jaaaako brzo spremaju i nisu tvrde zbog male količine brašna.
Količinu jabuka možete odrediti sami ali vodite računa da na 100g jabuka ide 12g brašna.
Prijatno!
Sastojci:
1kg nakiselih jabuka
120g brašna
Šećer i cimet po ukusu
Malo soli
3 kašike ulja
½ vekne starog hleba
Priprema:
- Jabuke oljuštiti, izrendati i ostaviti da odstoje 10-tak minuta.
- Ocediti ih, dodati brašno, šećer i cimet po ukusu i praviti knedle.
- Knedle malo uvaljati u brašno i kuvati u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
- Hleb izmrviti i propržiti ga u tiganju na ulja tako da dobije lepu braonkastu boju.
- Gotove knedle ocediti i uvaljati u propržene hlebne mrvice.
- Posuti šećerom i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар