четвртак, 29. новембар 2012.

Knedle sa rendanim jabukama

Ove knedle se jaaaako brzo spremaju i nisu tvrde zbog male količine brašna.
Količinu jabuka možete odrediti sami ali vodite računa da na 100g jabuka ide 12g brašna.
Prijatno!


Sastojci:
1kg nakiselih jabuka
120g brašna
Šećer i cimet po ukusu
Malo soli
3 kašike ulja
½ vekne starog hleba
Malo brašna u koje ćemo uvaljati knedle

Priprema:
  1. Jabuke oljuštiti, izrendati i ostaviti da odstoje 10-tak minuta.
  2. Ocediti ih, dodati brašno, šećer i cimet po ukusu i praviti knedle.
  3. Knedle malo uvaljati u brašno i kuvati u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
  4. Hleb izmrviti i propržiti ga u tiganju na ulja tako da dobije lepu braonkastu boju.
  5. Gotove knedle ocediti i uvaljati u propržene hlebne mrvice.
  6. Posuti šećerom i služiti.

Нема коментара:

Постави коментар