среда, 7. новембар 2012.

Ćufte "Sve po tri"

Za pripremu i pečenje ove izdašne i ukusne šnicle nije potrebno više od 15 minuta.


Sastojci za šniclu:
300g mesanog mlevenog mesa
3 jaja
3 supene kasike brasna
3 supene kasike kisele vode
½ kesice  praska za pecivo

Začini:
So po ukusu
Aleva paprika
Biber
Jedan čen sitno iseckanog belog luka
Ko voli može staviti malo tucane ljute paprike

Potrebno još:
Ulje za prženje

Priprema:
Jaja ovlaš izmutiti i dodati mleveno meso, brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu i ostale začine.


Sve dobro izmešati viljuškom da se dobije homogena masa.


U zagrejano ulje supenom kašikom stavljati šnicle i pržiti minut, dva na jednoj i drugoj strani dok masa
ne dobije žućkastu boju.


Šnicle su najukusnije uz pečene krompiriće.


Нема коментара:

Постави коментар