Izuzetno sočan čokoladni kolač.
Sastojci za testo:
600ml mleka
300g šećera
160g čokolade
200g putera
2 kesice vanilin šećera
300g brašna
50g kakaoa
1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
600ml vode
75g kakaoa
100g šećera
Priprema testa:
Penasto umutiti šećer, puter i vanilin šećer.
Dodati kakao i prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Sve lagano pomešati. Smesa koja se dobije nije homogena, već je mrvičasta.
Čokoladu istopiti u zagrejanom mleku,
preliti preko mrvičaste smese, dobro pomešati i sipati u uljem podmazanu i brašnom posutu tepsiju srednje veličine. TESTO JE RELATIVNO TEČNO.
Pomešati šećer sa kakaom i postepeno dodavati vrelu vodu, dok se ne dobije gladak preliv.
Preliv ravnomerno preliti preko nepečenog testa koje se već nalazi u tepsiji i NIKAKO NE MEŠATI.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Donji deo kolače će posle pečanja ostati tečan, kao puding.
Kolač ne vaditi iz tepsije dok se sasvim ne ohladi i puding ne stegne.
Seći na kocke i ređati na tacnu tako da donji deo kolača, odnosno puding bude na vrhu.
Нема коментара:
Постави коментар