среда, 21. новембар 2012.

Mramorni rolat sa eurokremom




Sastojci:
 5 jaja
50 g šećera
45g brašna
200 g eurokrema ili nutelle
1 kašika kakaoa
50g mlevenih oraha
1 prašak za pecivo


Priprema:
Žumance odvojite od belanaca, dodajte šećer i mikserom penasto umutite.
Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite par minuta.

Na kraju dodajte čvrst sneg od belanaca i lagano pomešajte vodeći računa da se belanca ne raspadnu.

Dobivenu smesu podelite u dva dela. U jedan deo dodajte 50g svetlog eurokrema i lagano pomešajte,

a u drugi deo 50g tamnog eurokrema i kakao i lagano pomešajte

Pleh za pečenje srednje veličini obložite papirom za pečenje i izlijte prvo svetlu pa tamnu smesu.


Pecite u rerni zagrejanoj na 170°C oko 20-tak minuta.
Pečeni kolač odmah urolajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni kolač odrolajte, premažite preostalim eurokremom,

pospite orasima

i ponovo urolajte. Secite na kriške i služite.


Нема коментара:

Постави коментар