понедељак, 26. новембар 2012.

Kesten torta

Za ljubitelje kestena.


Sastojci:
500g kesten pirea bez secera
160g mlevenih badema
5 kockica čokolade
200g kristal šećera
1dl vode
250g putera
2 kesice vanillin šećera
Šlag za ukrašavanje

Priprema: 

Od šećera i vode skuvati sirup. U skuvani sirup dodati kockice čokolade i pomešati. 


Skinuti sa šporeta,dodati puter i mešati dok se puter ne istopi.


Pomešati kesten pire, mlevene bademe i vanilin šećer. Smesu od čokolade sipati u smesu od kesten pirea i dobro izmiksati.

Kalup obložiti aluminijumskom folijom i sipati masu. Ostaviti u frižideru da se stegne.


Kada se masa ohladi pažljivo je preručiti na tacnu i skinuti foliju.


 Ukrasiti umućenim šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар