понедељак, 4. фебруар 2013.

Krekeri sa gaudom


Sastojci:
125 brašna
65g margarina
125g naribane gaude
1 žumance
Sok od pola limuna
½ kašičice slatke aleve paprika
Prstohvat soli
Prstohvat bibera

Potrebno još:
1 belance
Slatka aleva paprika ili beli luk u prahu za posipanje

Priprema: 
Brašno prosejati, pomešati sa alevom paprikom, biberom i solju i odati na tanke listiće isečen margarin, žumance i sve dobro pomešati.
Dodati narendanu gaudu, sok od limuna i mešati dok se masa ne ujednači.
Testo oblikovati u loptu, staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru oko 30 minuta da se hladi.
Testo zatim razviti što tanje, vaditi modlom krekere i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Svaki kreker probušiti na par mesta viljuškom, premazati belancetom i posuti po želji alevom paprikom ili belim lukom u prahu.
Krekere peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno smeđu boju (oko 7-10 minuta).

3 коментара: