Suvi sastojci:
250 grama brašna
100g kakaoa u prahu
150g na sitno lomljenje čokolade
1 prašak za pecivo
½ kašičica soda bikarbone
Prstohvat soli
Mokri sastojci:
200g šećera
120g rastopljenog putera
150ml jogurta
2 velika jaja
10 kašika mleka
1 keseci vanillin šećera
Priprema:
Pomešati prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo, soda bikarbonu, so i čokoladu.
Ručno umutiti šećer, jaja, puter, jogurt, mleko i vanilin šećer.
Polako, obavezno ručno umešati mokre sastojke u suve. Ne mešati previše. Nije problem ukoliko ostanu grudvice brašna ili kakaoa.
Korpice za mafine namazati uljem. Sipati smesu do 2/3 korpica.
Mafine staviti u rernu zagrejanu na 190 stepeni, povisiti temperaturu na 205 stepeni i peći oko 15 – 18 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар