понедељак, 18. фебруар 2013.

Mafini sa čokoladom


Suvi sastojci:
250 grama brašna
100g kakaoa u prahu
150g na sitno lomljenje čokolade
1 prašak za pecivo
½ kašičica soda bikarbone
Prstohvat soli

Mokri sastojci:
200g šećera
120g rastopljenog putera
150ml jogurta
2 velika jaja
10 kašika mleka
1 keseci vanillin šećera

Priprema:
Pomešati prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo, soda bikarbonu, so i čokoladu.
    Ručno umutiti šećer, jaja, puter, jogurt, mleko i vanilin šećer.
    Polako, obavezno ručno umešati mokre sastojke u suve. Ne mešati previše. Nije problem ukoliko ostanu grudvice brašna ili kakaoa.
    Korpice za mafine namazati uljem. Sipati smesu do 2/3 korpica.

    Mafine staviti u rernu zagrejanu na 190 stepeni, povisiti temperaturu na 205 stepeni i peći oko 15 – 18 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар