среда, 27. фебруар 2013.

Lava kolač - tečni čokoladni kolač



Sastojci za 12 kolača:
250g čokolade za kuvanje
175g  putera
125g šecera u prahu
75g brašna
5 celih jaja

Priprema:
Čokoladu i puter istopiti na tihoj vatri.
Skloniti sa šporeta i dodati šećer u prahu, brašno
i jedno po jedno jaje.
Pomešati, sipati u dobro podmazan, pobrašnjen pleh za mafinse ili korpice za kolače i peći oko 10-12 minuta u zagrejanoj rerni, odnosno dok kolač ne dobije koricu.
VODITE RAČUNA DA KOLAČ NE PREPEČETE DA BI ČOKOLADA U SREDINI OSTALA TEČNA.

3 коментара:

  1. Rale ti lepo kuvas i tvoj kolac je prelep . Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Rale,hvala tebi . Mama i ja gledamo tvoje recepte,mama dobra je svaki put pita da joj das recept . Vole te mama i Lara.

      Избриши