понедељак, 25. фебруар 2013.

Kolač sa jabukama

Recept sa slikama je poslat brzom poštom iz Italije.
Sastojci:
5 jaja
1 kašika tople vode
3 čaše šećera (čaša od  200ml)
2 čaše ulja
1 čaša griza
3 čaše brasna
1 prasak za pecivo
500-550g ociscenih i na kockice iseckanih jabuka
Šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom,
dodati griz,
prašak za pecivo, prosejano brašno i
ulje i kašiku tople vode.
Dobro pomešati i dodati jabuke.
Lagano ponovo pomešati i sipati u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju ili pleh obložen papirom za pečenje.
Peci oko 1h na 200 stepeni.
Na pola pecenja prekriti folijom ali ne smanjivati temperaturu pečenja.
Ohladjen kolač seći na kocke i posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар