Ova musaka je bez mesa, ali je zato odličnog ukusa.
Sastojci:
Oko 1kg karfiola
½ vekne bajatog hleba
4 jaja
1 pavlaka
1dl mleka
Suvi začin
Biber
So
Malo ulja
Priprema:
- Očišćen i opran karfiol kuvatu sa suvim začinom u posoljenoj vodi vodeći računa de se ne prekuva.
- Hleb zajedno sa koricom iseći na male kockice i pržiti na blagoj vatri na malo ulja dok ne dobije žutu boju.
- Oceđeni karfiol pomešati sa proprženim kockicama hleba, suvim začinom i biberom.
- Musaku sipati u uljem namazanu tepsiju ili đuveč srednje veličine i peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni samo toliko da se masa dobro zagreje.
- Izmutiti jaja, pavlaku i mleko, dodati prstohvat suvog začina i preliti musaku.
- Peći samo dotle dok korica ne postane blago žute boje.
Нема коментара:
Постави коментар