Sastojci:
1kg kupusa ribanca
500g mlevenog mesa
300g pirinča
300g mlevenog suvog mesa (šunka, suvi vrat, pršuta itd.)
3 manje glavice luka
So ili dodatak jelima
Biber
Malo putera ili margarina za mazanje tepsije
Za preliv:
4 jaja
1 pavlaka
Priprema:
Svaki sastojak se priprema posebno:
- Ribanac dinstati oko 30 minuta.
- Meso sa seckanim lukom dinstati oko 30 minuta. Dodati dodatak jelima i pobiberiti.
- Pirinač kuvati u slanoj vodi ali ga ne prekuvati. Kada je skuvan procediti ga.
- Suvo meso samleti.
Na kraju to sve izgleda ovako.
Duboku tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju namazati puterom, sipati polovinu ribanca i ravnomerno rasporediti po tepsiji, na to ređati dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso, kuvani pirinač i prekriti ostatkom ribanca.
Jaja ovlaš umutiti sa pavlakom, dodati malo dodatka jelima i preliti musaku.
Pomoću viljuške malo podizati masu od musake da bi upila preliv.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok preliv ne dobije zlatno-žutu boju.
Нема коментара:
Постави коментар