среда, 12. децембар 2012.

Puslice



Sastojci: 
3 belanca
150g kristal šećera
Jezgra oraha ili čokolada za kuvanje

Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg.
Kada su umućena postepeno dodati šećer i mutiti dok se ne dobije kompaktna, čvrsta masa.
Pleh OBAVEZNO obložiti hartijom za pečenje.
Kasikom vaditi belanca i redjati na pleh.
 Na svaku puslicu staviti komadić oraha ili ½ kockice čokolade.
Uz pomoc kasike cokoladu ili orahe gurnuti u belanca tako da se ne vide.
Sušiti u rerni koja je zagrejana na 125 stepeni oko 50-tak minuta.

VRATA OD RERNE PRI PEČENJU OBAVEZNO OSTAVITI MALO OTVORENA (OKO 2 CM) UZ POMOĆ NEKOG METALNOG PREDMETA DA BI PARA MOGLA DA IZLAZI.
DOK SE PUSLICE PEKU DODATNO NE OTVARATI VRATA OD RERNE.

Нема коментара:

Постави коментар