понедељак, 24. децембар 2012.

Pita od tikvica

Tikvice na malo drugačiji način

Sastojci:
4-5 tikvica srednje veličine
5 jaja
400g sira po izboru
10 supenih kašika griza
2 kašike brašna
½ čaše pavlake
1dl zejtina
1 čaša jogurta (može i više u zavisnosti od veličine tikvica)
So po ukusu
1/3 kafene kasicice bibera
1 prašak za pecivo

Priprema:
Tikvice oljuštiti, izrendati i ostaviti sa strane.
Dobro umutiti  jaja, dodati sve ostale sastojke i pomešati.
Tikvice dodati na kraju da ne bi pustile vodu.
Sve dobro ponovo pomešati.
Sipati masu u nauljanu i pobrašnjenu tepsiju srednje veličine i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.
Ovaj kolač može da se pripremi i na taj način što masu vadimo kašikom i pečamo u vrelom ulju sa obe strane. Ako je masa retka treba dodati 2-3 kašike brašna. 
Obe varijante kolača su jako ukusne, kako tople tako i hladne.

Нема коментара:

Постави коментар